OOK VOOR HET STUIVERTJE HEEFT ALLES RONDOM HET CORONA-VIRUS OP HET MOMENT DE NODIGE CONSEQUENTIES.

Bijgewerkt: mei 3

UITERAARD WORDEN DE BESTELLINGEN OF TELEFONISCH, WHATSAPP, MAIL AFGEHANDELD ZOALS U VAN ONS GEWEND BENT. EN VOOR MENSEN DIE ZELF AAN DE GANG WILLEN, GELIEVE HIER ONDER TE KIJKEN.


WE HEBBEN GEKOZEN VOOR BOEUF BOURGINGNON,


Ingredienten:

- 1 kg mager (biologisch) hachee/goulashvlees

- vier flinke uien, redelijk fijngesneden

- 5 eetlepels Olijfoli.

- 2 verse knoflookjes, heel fijngehakt

- 3 takjes verse thijm

- 3 laurierblaadjes

- 100 ml water

- bosje/zakje worteltjes in stukken gesneden

- 200 gr gesneden kastanjechampignons

- versgemalen peper (zout na afloop toevoegen indien nodig, zee zout smaakt mij beter)

- 2 tot 3 theelepels bloem (om, indien gewenst, aan het einde het vocht te binden)


Bereiding:

- Braad vlees en ui kort aan in een pan.

- Daarna in de binnenpan kiepen

, water, wortelen, thijm en laurierbladeren toevoegen.

- Circa 5 uur laten pruttelen.

- Ongeveer een half uur voor einde kooktijd de kastanjechampignons toevoegen.

- Indien gewenst het vocht binden: wat rijstbloem in een beker doen, loskloppen in wat lauw water en toevoegen. Door laten pruttelen totdat het gebonden is.

Te serveren met vers stokbrood, of lekker zo als eenpansgerecht opeten .


Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie435 kcal

  • eiwit39 g

  • koolhydraten14 g waarvan suikers7 g

  • vet23 g waarvan verzadigd9 g

  • natrium760 mg

  • vezels3 g


14 keer bekeken

Hazenstraat 58, Amsterdam, 1016SR. Tel: 020 62 31 349,  0614892055